Info

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä ihmeen karikatyyri?

Karikatyyri on hieman normaalista muotokuvasta poikkeava piirros, jossa korostetaan ihmisen ulkoisia piirteitä sekä henkilön persoonallisuutta. Karikatyyri tehdään aina hyväntahtoiseksi, eikä sen tarkoitus ole pilkata ketään.

Kauan piirroksen valmistuminen kestää?

Hyvä nyrkkisääntö valmistumisajalle on noin 4-6 päivää. Tähän päälle kannattaa laskea vielä mahdolliset korjaukset joissa usein kuluu n. 1-2 päivää.

Kiireellisissä tapauksissa ota yhteyttä ja katsotaan voidaanko mahdollisesti sopia erikoisjärjestelyjä, jotta saadaan piirros valmiiksi tiukemmallakin aikataululla.

Mitä piirroksen tekemiseen tarvitaan?

Tarvitsemme vähintään yhden hyvälaatuisen valokuvan kohteena olevasta henkilöstä sekä kuvauksen hänestä.

Millaiset valokuvat ovat hyviä?

Piirrämme kuvan valokuvan perusteella, joten on tärkeää, että kuva on mahdollisimman selkeä. On tärkeä huomioida, että kuva olisi mahdollisimman paljon kohteen näköinen, eli siis jos kyseessä on jatkuvasti hymyilevä ja naurava henkilö, niin kuva jossa hän on naama peruslukemilla ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Toinen tärkeä seikka on, että kohteena olevan henkilön silmät näkyisivät hyvin. Jos sielmien väri ei tule selkeästi esille kuvissa, niin silmien väri olisi hyvä mainita kuvauksessa.

Millainen on hyvä kuvaus kohteesta?

Kuvauksessa on hyvä kertoa kohteen ammatista, harrastuksista, kiinnostuksen kohteista, tai vaikkapa jostain tärkeästä esineestä tai paikasta, jota voimme hyödyntää piirrosta tehdessä. Myös kohteen suosimasta pukeutumistyylistä olisi hyvä mainita. Jos kohde ei käytä esimerkiksi shortseja, niin emme sitten piirrä niitä kuvaan.

Onko teos maalauttu vai tulostettu?

Piirrämme kuvat digitaalisesti piirtopöydällä. Karikatyyrit ovat siis käsin piirrettyjä eikä kuvankäsittelyohjelmalla tehtyjä efektejä. Digitaalisessa muodossa tehtyyn teokseen on mahdollista tehdä korjauksia siinäkin vaiheessa kun kuva on valmis. Digitaalisen tiedoston etuna on myös se, että voit käyttää sitä todella monimuotoisesti. Tulosta paperille ja kehystä, printtaa mukin kuvitukseksi, aseta tietokoneen taustakuvaksi. Vain mielikuvitus on rajana! Voit valita haluatko valmiin teoksen pelkästään digitaalisessa muodossa vai sekä digitaalisessa muodossa sekä kehystettynä tauluna. Tuotteiden hinnat löydät täältä.

Mitä jos henkilö ei ole tunnistettava teoksesta?

Jos näin ikävästi sattuu käymään, niin ei huolta! Tarjoamme veloituksetta mahdollisuutta muokata teosta. Teemme palautteen pohjalta korjaustoimenpiteitä niin kauan kuin olet tyytyväinen lopulliseen teokseen. Muistathan, että karikatyyri piirretään aina meille lähetettyjen valokuvien perusteella. Lopputulos riippuu siis paljon siitä kuinka läheisesti kohteen näköisiä valokuvia onnistut saamaan käyttöömme.

Mihin tapahtumiin karikatyyri sopii lahjaksi?

Karikatyyripiirros on oivallinen 50 vuotislahja, 60v lahja tai vaikkapa läksiäislahja. Taideteokset ovat myös erittäin suosittuja yrityslahjoja. Piirros voi myös kohteen luonteesta ja arvoista riippuen olla loistava idea valmistujaislahjaksi. Teoksia menee myös paljon häälahjoiksi sekä muuten vain pariskuntien seinää koristamaan.

Jäikö jokin asia vielä mietityttämään? Jätä meille viesti!